awak

Ventilacijski kupolni sistemi

Ovo je najfleksibilniji kupolni sistem. Pored osnovnih funkcija, u smislu osvjetljenja unutrašnjeg prostora, ovaj tip kupolnih sistema pruža i mogućnost brze i efikasne ventilacije sistema. Djelomičnim otvaranjem same kupole (kapka), pomoću motora na 12V, omogućava se da topli zrak koji se prirodno kreće naviše, izađe iz prostora, dok istovremeno sveži vanjski zrak ulazi unutra.

Samim tim ovaj tip kupola najčešću primjenu nalazi u slučajevima kada unutar prostorije postoji intenzivna aktivnost. Bilo da se radi o velikoj hali za svečanosti ili industrijskom pogonu, AWAK ventilacijske kupole pružaju energetski efikasan i jednostavan način za očuvanje zdravlja ljudi.

Naravno, pored funkcije ventilacije ovaj tip kupola istovremeno pruža i protudimnu funkciju, jer električni motor ima i mogućnost otvaranja kupole u krajnji položaj. Autonomija napajanja sistema, u periodu od minimalno 72 sata, a što je i potvrđeno odgovarajućim certifikatom, omogućuje ovom sistemu da funkcionira čak i u slučajevima da iz bilo kojeg razloga dođe do nestanka napona.

Zadnja ali svakako ne najmanje bitna, prednost ovog sistema je mogućnost povezivanja sa senzorima za vjetar i kišu, što ovom sistemu omogućuje automatsko zatvaranje u slučaju da brzina vjetra dostigne kritičnu vrijednost ili ako počne padati kiša. Time se dodatno izbjegava mogućnost oštećenja kupolnog sistema ili štetni efekti koji bi mogli nastati uslijed prodora vode kroz kupolu koja je radi previda ostavljena u otvorenom položaju.

  Kontaktirajte nas

  Miroslav Hren

  mobile:   +385 (0)91 504 12 40
  e-mail:   miroslav.hren@bmigroup.com


   


   

  Najnovije vijesti:

  GAF kupuje ICOPAL - stvaranje globalnog lidera

  Pročitaj više

  Novi prodajni predstavnik

  Pročitaj više

  Villas internet stranice na hrvatskom jeziku

  Pročitaj više
  podloga