Stvaranje globalnog lidera u hidroizolacijskim rješenjima

25.1.2016

 Kopenhagen | 25. siječnja, 2016

Zadovoljstvo nam je objaviti da je Investcorp, globalni ponuđač i upravitelj  alternativnih investicijskih proizvoda, pristao na prodaju Icopal-a GAF-u, najvećem sjevernoameričkom proizvođaču krovnih proizvoda, za vrijednost poduzeća od približno 1 milijarde eura.

Akvizicijom sa strane Investcorpa iz 2007. godine, Icopal je pretvoren u pravog ponuditelja sveobuhvatne palete krovnih i hidroizolacijskih rješenja i usluga. Icopal je prepoznat širom Europe kao lider na polju modificiranih bitumenskih traka, a ima značajnu i rastuću prisutnost u sintetičkim i tekućim rješenjima krovnih proizvoda. Tvrtka također nudi proizvode i rješenja za krovišta stambenih zgrada, građevinske folije, hidroizolacije ispod nivoa tla,  kao i za niskogradnju.

Kombinacija s GAF-om stvorit će nadmoćnu tvrtku na području krovišta i hidroizolacijskih materijala sa 65 proizvodnih pogona u svijetu, 6500 zaposlenika i godišnjim kombiniranim prometom od gotovo 4 milijarde USD u više od 80 zemalja. 

Miguel Kohlmann, izvršni direktor Icopal, je izjavio: “GAF-ova duga tradicija u inovacijama, predanost visokoj kvaliteti i fokusiranosti na kupca će nadopuniti Icopal-ove prednosti i vrijednosti. Naši klijenti će imati koristi od veće skale, veće širine proizvoda i usluga, unapređenja inovacije proizvoda i neusporedive globalne distribucijske mreže. Naši zaposlenici će biti u prilici doživjeti nove mogućnosti koje dolaze s radom u uzbudljivom poslovanju, koje postaje uistinu globalno. Želio bih se zahvaliti Investcorp-u za ogromnu podršku koju su pružili Icopal-u za vrijeme njegove transformacije u vodećeg ponuđača palete materijala za hidroizolacijske sisteme. Radujemo se mogućnostima koje stoje pred nama.”

Bob Tafaro, predsjednik i izvršni direktor GAF-a, izjavio je: “Iznimno poštujemo talentirani Icopal-ov upravljački tim, i izražavamo dobrodošlicu svim Icopalovim zaposlenicima u GAF obitelj. Icopal je afirmirani Europski lider jake poslovne raznolikosti i zasluženog ugleda za superiornu kvalitetu svojih proizvoda, poslovanja i ljudi. Također smo ohrabreni poslovnim rastom na polju sintetskih i tekućih proizvoda u Europi i strateškom vizijom Icopalovog tima na tom planu. Neusporedivom rasprostranjenosti diljem država Europe, mrežom distributera, poduzetnika i vlasnika zgrada, Icopal je jedinstveno pozicioniran da iskoristi prilike kreirane tehnološkim pomacima – a GAF će tu biti da podijeli svoje znanje i svoje resurse.”

Daniel Lopez-Cruz, direktor Investcorp Europskog Corporate Investicijskog tima, je izjavio:  "Icopalova snažna operativna izvedba, usprkos zahtjevnim tržišnim uvjetima, ogleda se u vodećoj poziciji koju drži u većini svojih ključnih tržišta, u široko rasprostranjenom poslovnom krugu, kako zemljopisnom tako i tehnološkom, te u iskustvu i posvećenosti upravljačkog tima. Oduševljava nas činjenica da je GAF prepoznao Icopalovu snagu i ne sumnjam da će GAF predstavljati izvrsnu podlogu Icopalu da nastavi sa svojim strateškim ambicijama i rastom.”

David Millstone i David Winter, izvršni direktori Standard Industries, GAF-ove nadređene tvrtke, i izvršni investicijski direktori tvrtke 40 North Management, investicijskog fonda u privatnom vlasništvu, su izjavili: “Ponosni smo što spajamo Icopal i GAF, dva lidera na svojim tržištima sa stoljetnom tradicijom koji dijele kulturu meritokracije, kvalitete i usluge korisnicima, i strastvenim naglaskom na razvoj svog kadra. Jedva čekamo da svoje najinovativnije ideje iskoristimo u korist naših klijenata. Povećanje opsega i financijske snage kombiniranih tvrtki pozicionira nas na vodeću poziciju u krovnoj industriji na obje strane Atlantika i šire. Ovo je prvi korak u transformaciji tvrtke u njenoj viziji da postane vodeći svjetski proizvođač.”

Ova kupnja je podložna regulativnom odobrenju i očekuje se zaključenje iste u drugom kvartalu 2016.

Investcorp je u ovoj transakciji savjetovan od Lazard & Co., Limited and Jefferies International Limited.

 

Bilješke:                                

Više o Icopal-u

Icopal je vodeći dobavljač krovnih i hidroizolacijskih rješenja i usluga, i proizvodi u 36 pogona u Europi i Sj.Americi. Icopal-ovi proizvodi se distribuiraju širom svijeta kroz 88 prodajnih ureda. Icopal ima prodaju u visini 1 milijarde eura i upošljava oko 3,500 ljudi.

Više o GAF-u

Osnovan 1886, GAF je najveći proizvođač krovnih materijala u Sj. Americi, sa oko 3,000 zaposlenih i 29 proizvodnih pogona. Proizvodi tvrtke uključuju sveobuhvatni portfelj kosih i komercijalnih (ravnih) krovova) popraćenih opsežnom mrežom izvođača s tvorničkim certifikatom. Za više informacija o GAF, posjetite www.gaf.com.

Više o Investcorp

Investcorp je vodeći ponuditelj i upravitelj alternativnim investicijskim proizvodima i javno trguje na Bahrainskoj Burzi (INVCORP). The Investcorp Group ima urede u Londonu, Bahrainu, New Yorku, Saudijskoj Arabiji, Abu Dhabiju i Dohi. Investcorp djeluje na tri poslovna područja: korporativna ulaganja, investicije u nekretnine i globalni hedge (osiguravajući) fondovi. Na dan 30. lipnja 2015. Investcorp Group je u imala $10.6 milijardi ukupno imovine pod upravljanjem (‘AUM’), uključujući i imovinu kojom upravljaju menadžeri drugih strana gdje Investcorp prima naknade izračunatu na bazi imovine pod upravljanjem (AUM). Dalje informacije, uključujući naša zadnja periodična financijska izvješća, sa detaljima imovine pod našim upravljanjem, su dostupne na www.investcorp.com.

- Dodatne informacije: http://www.icopal.com/Press/Finance%20and%20Business/Investcorp%20sells%20Icopal%20to%20GAF.aspx#sthash.Pow7KyfA.dpuf


Najnovije vijesti:

GAF kupuje ICOPAL - stvaranje globalnog lidera

Pročitaj više

Novi prodajni predstavnik

Pročitaj više

Villas internet stranice na hrvatskom jeziku

Pročitaj više
podloga